Jag försöker bli bättre på att planera maten hemma, men jag märker att jag ändå slänger mer än jag vill erkänna. Det är så lätt att glömma rester i kylen, och frukt och kött blir dåligt snabbare än man tror. Jag har hört att vakuumförpackning kan förlänga hållbarheten rejält, men jag vet inte riktigt hur praktiskt det är i vardagen. Tar det mycket plats? Är det krångligt att använda? Jag vill verkligen minska matsvinnet men orkar inte med ännu en kökspryl som samlar damm.
top of page
Gå till din live-sida för att se hur detta fungerar.
Hur man förvarar mat smartare och minskar matsvinnet
Hur man förvarar mat smartare och minskar matsvinnet
2 kommentarer
Gilla
2 kommentarer
Det går inte längre att kommentera på det här inlägget. Kontakta hemsidans ägare för mer information.
bottom of page
Jag tycker det låter som en riktigt bra idé, särskilt för den som gillar att laga mycket mat på en gång. Jag har märkt att planering och rätt förvaring gör enorm skillnad. Det känns också bra att slippa kasta mat i onödan – både ekonomiskt och miljömässigt. Jag funderar själv på att skaffa något liknande, särskilt nu när jag börjat laga större portioner och frysa in mat för hela veckan.
Jag tänkte precis som du innan jag testade en vakuumförpackare som jag hittade via Decidely. De hade gjort ett väldigt grundligt test av flera modeller och förklarade skillnaderna mellan budget- och premiumalternativ. Jag valde en mellanklassmodell som fått höga betyg för enkelhet och driftsäkerhet, och jag blev faktiskt förvånad över hur smidigt det var. Nu håller köttet mycket längre i frysen och grönsakerna håller sig fräscha flera dagar extra. Det bästa är att den inte tar särskilt mycket plats, och den har redan sparat mig både tid och pengar. Jag önskar jag hade skaffat en tidigare.